annaayaeos

Alla inlägg den 4 april 2014

Av Anna-Karin Malm - 4 april 2014 08:45

Dagen bjöd på fantastiskt hundträningsväder ... Solsken, lite blåst & aningen kyligt i luften ... Att man sen har en hel klubb så gott som för sig själv gör att tiden lätt springer iväg lite för mycket ... Det som skulle bli en vanlig fredagsträning blev aaaaningen lång vilket medförde att jag inte landade hemma förrän halvåtta på kvällen ... men vad gör väl det när man har trevligt?


Pi fick börja träna & om det berodde på att hon var på ett nytt ställe eller på hennes löp vill jag låta vara osagt, men hon var då allt annat än koncentrerad & dessutom aningen seg ... Detta gjorde att jag valde att mestadels leka med henne vilket hon mer än gärna var med på ... "L"


Sen fick Eos komma ut & träna lite & hon var då inte seg för fem öre ... Hon har ju varit en gång tidigare på denna klubben, för några år sen då vi tävlade här, men egentligen tror jag inte att det har någon som helst betydelse för denna damen var hon är när hon tränar.  Nåja, vi tränade lite fritt följ, inkallning med ställande, framåtsändande, kryp, stegen & mera framåtsändande ... När det gäller framåtsändandet kan jag bara konstatera att det går just framåt ... aningen lång, ja, men positiv attityd, oftast rakt & iaf rätt genom gruppen gör att det känns som att vi verkligen är på gång i detta momentet. Däremot har hon börjat slarva en aning i krypet så det behöver vi jobba rejält med tekniken i nu framöver, men det ska nog gå finemang då hon ju egentligen kan detta.


Danni fick träna på lite allt möjligt & inte heller han verkade tagen av att vi var på en ny plats utan han jobbade på finemang. Vi tränade fritt följ, rutan, apportering, kryp (som även han har lite svårt för just nu ... märkligt), framförframåtsändande, ställande & läggande, nedläggande (som börjat strula då han lägger sig & sätter sig direkt igen alternativt inte lägger sig på första kommandot alls) & inkallning idag. Dagens framåtsändandeträning var riktigt fint tycker jag så nu måste jag börja träna med riktiga människor i gruppen nån gång mellan varven eftersom jag tror att det kan vara lite jobbigt för honom.


Till sist fick Pi komma ut en sväng till & döm om min förvåning då hon var en helt annan hund då ... Fokus, fart & hjärnan påslagen gjorde att vi kunde träna en hel del ... Bland annat hade hon helt fantastiskt fotgående & vi provade ett läggande under gång vid sidan som hon gjorde såååå bra. Vi tränade apportering, ställanden & lägganden under bakåtmarsch samt lite stadga oxå innan vi körde lite mer lek med lilla fröken.


Givtvis passade vi på att fota varandra lite oxå & jag fick ett & annat hyfsat kort ...

Syrran Plupp i profil ... 

 

Eos kryper (Cristina tog med min kamera) 

 

Galen beardis Jennie leker ...

 

Budföring, säg marsch nu nån gång då ...

 

SötPi med pipbollen ... "L" 

 


 

Vaddå galen? Inte jag inte ... 

 


   

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards