annaayaeos

Alla inlägg den 1 april 2014

Av Anna-Karin Malm - 1 april 2014 08:30

Dagens sökträning har avverkats i en alldeles ny ruta vilket var väldigt spännande ... Rutan var väldigt kullig & omväxlande bokskog & granskog. Den innehöll ett jakttorn, en håla där vi la galler med presenning över, en lega som vi byggde av pallkragar & granris & så la vi ut en tunnel som går att stänga ... Spännande legor jue ...


Eos fick börja av mina & hon hade aningen svårt att gå raka slag på grund av alla kullarna, men hon hittade sina fyra figgar som låg utlagda i ovanstående legor. Hon markerade dem fint, men flaxade rundor en aning på ett par av figgarna, dock lämnade hon dem inte utan kom tillbaka till dem & fortsatte sin markering. En figge gav ingen belöning, en matade in henne & på två använde jag mig av omvänt lockande. Allt som allt är jag nöjd med Eos prestation då jag vet att rutan var svår.


Danni fick oxå fyra figgar, utlagda på samma ställen & han gick finemang idag må jag säga. Han har inga svårigheter att markera dolda figgar, men han tar en stund på sig innan han börjar skälla för att försäkra sig om att där verkligen är någon i legan. Figgen i jakttornet fick han vittring på på avstånd & han drog ett varv runt tornet när han plötsligt snortade in luft i näsan & sa att det låg en figge en liten bit bort i pallkragarna ... såååå han sprang dit & markerade den figgen istället för att leta färdigt vid jakttornet (han hamnade till och med i lådan tillsammans med figgen när han skulle få sin belöning ... "L")
... Annars är vi såååå nöjda med den lille goenissen.


Även Pi fick köra på dessa legor idag & som hon sprang ... den första figgen, den i jakttornet, tog hon så gott som omedelbart, men sen var det svårt ... Har man dessutom mer spring i benen än näsa påkopplad blir det mycket springa ... "L" Nåja, hon hittade alla fyra figgarna till slut i alla fall vilket jag tycker är bra gjort med tanke på att hon inte har så mycket erfarenhet med sig. 


Dagen avslutades med en skön promenad inklusive bad för flickorna ...

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16
17
18 19 20
21
22
23
24
25
26
27
28 29
30
<<< April 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards