annaayaeos

Alla inlägg den 23 juni 2015

Av Anna-Karin Malm - 23 juni 2015 23:15

Dagens träning bestod av ovanliga sök ... Det är såååå spännande att göra lite annorlunda sök ibland & jag för min del tror att hundarna bara blir bättre när vi gör det lite tokigt & inte alltid följer alla mallar för hur det ska gå till ...


Vi började dagen med att valla av en ruta ute på den stora gräsparkeringen på ring Knutstorp ... Inte en buske, träd eller sten i hela rutan utan bara platt gräs hör ju inte till vanligheterna direkt ... Jag valde att bara köra Pi här & tanken var att hon skulle få sex figgar ... Hon jobbade på så himla bra & såg ut som att det var hur naturligt som helst att träna sök på ett öppet fält ... Taggad var hon oxå till max så på första figgen hade hon inte tid att ta godisbiten hon erbjuds innan hon ska ta rullen utan bara klapp rullen i hundranittio & drog in till mig igen.  Sen jobbade hon på jättefint men missade en figge på medvindssidan & drog aningen snett där på två slag som förvisso blev tomslag så vi bad bara figgen flytta framåt i rutan medan hon var på andra sidan & hittade figge där.


När alla som ville köra öppet-fält-sök hade gjort det tog vi en fika innan vi körde in på ring Knutstorp för att fortsätta träna sök nere i depån ... Spännande, spännande ... Här körde jag alla tre vovvarna på två figgar var ... Danni var först ut & jag kan inte annat än förvånas över vilken näsa den grabben har ... Han hittade sina figgar plättlätt & jobbade riktigt, riktigt bra. Sen fick Eos köra & även hon hittade sina två figgar superlätt ... Det är med hjärtat i halsgropen man släpper henne på ställen som dessa dock för självbevarelsedrift saknar hon i de lägena ... Till sist fick Pi köra även här & hon gjorde ett finfint arbete även hon dock aningen mer eftertänksamt än sin storasyster vilket jag är vääääldigt glad över ... "L"


Några bilder på Pi in action ...


     


Efter ännu en liten fikapaus gick vi en härlig promenad med alla tokvovvar innan vi styrde kosan hemåt.

Presentation


Hundarna Eos, Danni & Pi berättar om sina liv & sin träning ...

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards